Известие

Collapse
No announcement yet.

Незацепен ремък може би

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Незацепен ремък може би

Моля за мнението ви .Правих ремонт на главата след това разбрах ,че почна да ми гори масло доста и пуши масло при палене понякой път или като и дам газ на място.Повреме на движение го няма това пушене.Преди два дена мотора започна да работи нестабилно тресене.Мислех че е бобина, но не е.Въпроса ми е дали е възможно при зацепване на агренажен ремък без фиксиращите пети да има изгорял клапан на главата.Или двете свещи да се прецакали което ме съмнява.За горенето мисля че са некачествени гумички.Благодаря предварително.

Ето как аз зацепвам ремък, ако не се сменят ролки:
    1. С тънкорез отрязвам 1/2 от стария по обиколката.
    2. Пъхам новия до половината и започвам постепенно да избутвам стария навътре докато опре.
    3. Отрязвам стария ремък.
    4. Донамествам новия до мястото, където е бил стария.
    5. Превъртам двигателя 2 оборота да си дойде пак на белега.
    6. Няма 6.т=>... готово!

Comment

Всичко е сменено ролки ремаци.Ремъка е зацепен,но майсторът ако не го е зацепел с фиксиращите пети,какво може да се случи.Клапан на главата може ли да прегори

Comment

Ако има изгорял клапан, то този цилиндър въобще няма да работи.
        Горенето на масло е от гумичките, които може да са били и качествени, но се случва да се скъсат при монтажа.

Comment

На 4—ти цилиндър като дръпна буксата на бобината няма промяна на работата на двг,а при другите има промяна.Размених бубината на друг цилиндър там си работи.

Comment

Следва да премериш компресия. Ако установиш цилиндър със съществено по-ниска от останалите, налей малко масло в проблемния цилиндър и повтори измерването. Ако компресията се вдигне - сегменти. Ако не се вдигне - клапани.

Не изключвай и версията за свещи. Двете са свързани последователно с вторичната намотка на бобината и ако фиряса (прекъсне) едната и другата няма да работи. Поради това най-добре размени и свещите.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:31.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря ти.Ще пробвам първо със свещите.Незнаех за маслото.А колко трябва да се налее.И наистена има логика.А незацепването с фиксиращи пети можели да окаже влияние на клапаните(да изгорят)Преди 2000км е правена главата

Comment

Масло да речем по 0,5 - 1 куб. см.

На теория могат да изгорят клапани от неправилно сфазиране на валовете, но щеше да усетиш това, като драстична разлика в работата на мотора (липса на мощност, висок разход и пр. )

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Е драстична разлика при потеглянето с малко повече газ.След ремонта на главата колата си имаше мошност за 105 к.с. много добре,но почна да пуши и гори повече масло.Благодаря ще направя тези процедури

Comment

Резултат от проблемите.Свалих главата и.....изгорял клапан на неработищия цилиндър.И две гумички на смукателните клапани играят нагоре надолу.Сега смених всички изпускателни клапани с биметални манган-силиций.И гумички Кортеко.Засега резултата е добър.

Comment

Working...
                    X